Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΠΗΛΙΟ: Όμορφο σαν ζωγραφιά

Το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, αναμφισβήτητα είναι ένας από τους ωραιότερους προορισμούς της Ελλάδας.

Περισσότερα...

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα του δρόμου

Ο τοίχος στην Ελλάδα έχει γίνει εδώ και χρόνια τρόπος έκφρασης νέων ανθρώπων που δεν βρίσκουν άλλο χώρο να εκφραστούν.

Περισσότερα...

Οι Λαρισαίοι έμποροι απογοητευμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον της οικονομίας

Απογοητευμένοι  και απαισιόδοξοι οι έμποροι της Λάρισας  για την κατάσταση στην αγορά, αφού βλέπουν μόνο χρέη και υποχρεώσεις να συσσωρεύονται και δεν τρέφουν ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σύντομα.
Δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον επόμενο χειμώνα πιστεύοντας ότι οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις δύσκολα θα καλυφθούν μια και δεν προβλέπουν θεαματική αύξηση της κερδοφορίας τους.
Σε ρεπορτάζ του mastmag.gr τέθηκαν τρεις βασικές ερωτήσεις, ίδιες σε όλους. Οι απαντήσεις τους ήταν σχεδόν πανομοιότυπες.
Οι τρεις ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν οι εξής:
• Πως κινήθηκε η αγορά μετά την επαναφορά της από το lockdown;
• Είστε αισιόδοξος για ανάκαμψη της οικονομίας μετά τον Σεπτέμβριο;
• Ποια μέτρα πιστεύετε ότι πρέπει να παρθούν για να βοηθήσουν στην επαναφορά της αγοράς στην κανονικότητα;
Ας δούμε τι απάντησαν τρεις Λαρισαίοι επαγγελματίες:
zaxaroulis1ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΥΛΗΣ (Info Plus – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - 23ης Οκτωβρίου 27)
-Δεν θα έλεγα ότι υπήρξε κάποια αξιόλογη κίνηση. Σε ότι αφορά την Info Plus η παροχή υπηρεσίας σε επιχειρήσεις ήταν μια μικρή ανάσα, αλλά αυτό δεν λύνει το γενικότερο πρόβλημα
-Αισιόδοξος; Βρείτε μου εσείς έναν λόγο για να είμαι. Διόγκωση υποχρεώσεων, διαφαινόμενη αύξηση της ανεργίας, επιχειρήσεις που επιβιώνουν με το ζόρι και τόσα άλλα. Ο “πόλεμος” των πολυεθνικών, η σκληρή στάση κυβέρνησης και Τραπεζών και ο φόβος ενός δεύτερου κύματος του covid-19 δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Θα το παλέψουμε και ότι γίνει.
-Πολλά μέτρα χρειάζονται για να σωθεί μια οικονομία αδύνατη σαν της Ελλάδας. Φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση του ΦΠΑ, χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για τους μικρομεσαίους, μείωση της ανεργίας, κίνητρα για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας και πολλά άλλα θα μπορούσαν να σώσουν την παρτίδα. Αλλά δυστυχώς η εμπειρία μας από τις αποφάσεις των κυβερνώντων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.
       
gortsidisΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΡΤΣΙΔΗΣ (Active Generation- ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ – Βενιζέλου & Ανδρούτσου 25)
- Η αγορά μετά από το κλείσιμο 2 μηνών δεν κινήθηκε όπως θα θέλαμε. Ο κόσμος είναι διστακτικός, έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα  σε σουπερ μάρκετ, σε μέτρα προστασίας και τα λίγα που τους έμειναν, αν τους έμειναν τα κρατούν γιατί φοβούνται.
- Από την φύση μου είμαι αισιόδοξος, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι αν δεν παρθούν μέτρα για όλο τον κόσμο
- Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με έργα και όχι με λόγια. Οι μικρομεσαίοι που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μπορούν να σώσουν την παρτίδα, αν στηριχτούν σωστά θα κάνουν και προσλήψεις, (όχι τύπου πολυεθνικών) και θα ανέβει το επίπεδο όλων μας.

tsironhs

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (DÉCOR LINE- ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ/ΕΙΔΗ ΠΡΟΙΚΟΣ – Βενιζέλου 14)
-Στις αρχές όταν ανοίξαμε υπήρξε κάποια ικανοποιητική κίνηση. Κράτησε λίγο όμως και αμέσως μετά έκανε βουτιά. Τώρα είμαστε πολύ κάτω σε σχέση με άλλες χρονιές.
-Δεν νομίζω ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε κάποια ανάκαμψη, γιατί ο τουρισμός, που είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας, έχει πληγεί και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην οικονομία γενικά. Επίσης οι πολλοί άνεργοι που δημιουργήθηκαν λόγω του Κορωναιού θα διογκώσουν το πρόβλημα. Πως θα πρέπει λοιπόν, να περιμένουμε ένα καλύτερο μέλλον στην αγορά;
-Τα μέτρα της Κυβέρνησης θα έπρεπε να ήταν άμεσα, χρηματοδοτώντας της μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ξαναπάρουν μπρος. Κάτι που δεν έγινε, και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι και αυτό σημαίνει ότι θα μεγαλώσει η οικονομική ύφεση.

Προσκλητήριο Νίκου Γαμβρούλα στους νέους της Λάρισας στην κεντρική του ομιλία

Το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία. Μπροστά σε ένα πλήθος που βρέθηκε εκεί όχι για να κουνάει σημαιούλες ή να φωνάζει συνθήματα αλλά για να ακούσει.

Περισσότερα...

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου της Δημοτικής Κίνησης “Ορμή Ανανέωσης”

Tην Παρασκευή 19 Απριλίου στις 9 το βράδυ η Δημοτική Κίνηση “Ορμή Ανανέωσης” εγκαινιάζει το Εκλογικό της Κέντρο, το οποίο βρίσκεται στη Βενιζέλου 146.

Περισσότερα...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΩΣ "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ & ΣΤΕΛΙΟ ΝΤΙΚΟΥΛΗ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 8ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2017

Περισσότερα...