Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ρήξη των τενόντων του στροφικού πετάλου του ώμου

- Τι είναι το τενόντιο πέταλο;

Περισσότερα...

Το παιδί που ήθελε να παίξει στη βροχή!

Τριάντα συνεχόμενες ημέρες στην παιδιατρική κλινική είναι αρκετές για να με κάνουν να αδιαφορήσω για ό,τι συμβαίνει στον έξω κόσμο. Έχω χαθεί μέσα σε ιατρικές ορολογίες που δεν πολυκαταλαβαίνω, σε εμετούς και φάρμακα, στη μυρωδιά του αντισηπτικού.

Περισσότερα...

Περί Daniel, Elias,άλλων δαιμονίων και (α)φύσικων καταστροφών: Μία διαφορετική προσέγγιση για την ετυμολογία της Θεσσαλίας.

Είμαι λάτρης των παροιμιών, ελληνικών και ξένων. Αναφέρομαι για παροιμίες που περικλείουν σε λίγες φράσεις τη λαϊκή φιλοσοφία, και όχι των κοινότυπων κλισέ.

Περισσότερα...

Όλες οι εξελίξεις στην αγορά της Ενέργειας – Πόσο θα “καίνε” οι λογαριασμοί ρεύματος

Γράφει ο Χρήστος Τσαμαδιάς
Το καλοκαίρι τελειώνει και η αβεβαιότητα για τις τιμές του ηλεκτρισμού και του αερίου επανέρχονται για όλους τους καταναλωτές.

Περισσότερα...

Ξενοφών Λέτσας: Ο άνθρωπος που δίνει νόημα στην λέξη Εθελοντής

Τον Ξενοφώντα Λέτσα τον γνώρισα το 2017 όταν η τότε Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ αποφάσισε να “αποκεφαλίσει” στη Λάρισα την Εθελοντική Διοίκηση του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών γιατί είχε το “θράσος” να υποβάλει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Τμήματος.

Περισσότερα...

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα στη Σερβία

Η Ελλάδα, με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφάσισε την αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07,

Περισσότερα...