Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Συμμετοχή της ΕΟΔΥΑ στην Ημερίδα Ενημέρωσης & Πρόληψης «Διαδρομές Γνώσης, Πρόληψης & Ασφάλειας»

Ανεκτίμητη ήταν και παραμένει η πρόληψη για ένα τροχαίο ατύχημα, επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στη διάρκεια ειδικής Ημερίδας που οργάνωσε η Νευροχειρουργική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας και το ΕΚΑΒ Λάρισας.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε με σκοπό την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ΄ τάξης των Λυκείων του Νομού Λάρισας, σε θέματα που αφορούν την Πρόληψη και τη Διαχείριση Τροχαίων Ατυχημάτων. Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν τις γνώσεις και τα εφόδια τα οποία είναι απαραίτητα για την τήρηση του ΚΟΚ, την αποφυγή εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα, τις πρώτες ενέργειες μετά από τροχαίο ατύχημα, την αρχική διαχείριση & αντιμετώπιση τραυματισμών, τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων κτλ.
Με την ενέργεια αυτή τίθενται οι βάσεις ώστε να καθιερωθεί η  υλοποίηση της Ημερίδας σε ετήσια βάση προκειμένου οι μαθητές της  Γ΄ τάξης Λυκείου να είναι προετοιμασμένοι ως υποψήφιοι οδηγοί, για τους κινδύνους που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Διοργανωτές: Νευροχειρουργική Κλινική ΠΓΝ Λάρισας, Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΓΝ Λάρισας, ΕΚΑΒ Λάρισας
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Λαρισαίων, Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.
Συμμετέχοντες φορείς : ΕΚΑΒ, 8η ΕΜΑΚ (ΠΣ), ΕΛΑΣ, ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών).
Η ημερίδα περιλάμβανε σύντομες διαλέξεις, αλλά κυρίως διαδραστικές επιδείξεις, σενάρια τροχαίων ατυχημάτων και αρκετούς σταθμούς εξάσκησης πρακτικών δεξιοτήτων από Διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας σε συνεργασία με Εθελοντές Διασώστες της ΕΟΔΥΑ, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο προσδοκώμενο όφελος, που δεν είναι άλλο από την εμπέδωση της γνώσης μέσω βιωματικών δράσεων.
Στις διαλέξεις αναλύθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση στην κυκλοφοριακή αγωγή, στην ασφαλή οδήγηση και στην πρόληψη του ατυχήματος, στην ασφάλεια στο σημείο του τροχαίου ατυχήματος, στην απομάκρυνση των κινδύνων και στον τεχνικό απεγκλωβισμό, στην προνοσοκομειακή διαχείριση του πολυτραυματία, στην υποδοχή και διαχείριση του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, στη χειρουργική & Νευροχειρουργική αντιμετώπιση του πολυτραυματία στο Νοσοκομείο.
Η ΕΟΔΥΑ ευχαριστεί και συγχαίρει τους διοργανωτές της Ημερίδας, για τη δυνατότητα συμμετοχής της στην πρακτική διαδικασία σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Επίσης Εθελόντριες της ΕΟΔΥΑ στελέχωσαν τη Γραμματειακή υποστήριξη της Ημερίδας και διένειμαν ενημερωτικό υλικό και έντυπα.

0eodyasymetoxh1

0eodyasymetoxh2

0eodyasymetoxh3

Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού “Ορμή Ανανέωσης”

Παρουσία πολλών φίλων, των υποψηφίων της παράταξης και του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Γαμβρούλα έγιναν την Παρασκευή (19 Απριλίου) τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού “Ορμή Ανανέωσης”.

Περισσότερα...

Με τον Καλογιάννη ο Γιάννης Αλεξούλης

Στην εκλογική μάχη για το Δήμο Λαρισαίων, ρίχνεται ο παλαίμαχος άσσος της ΑΕΛ Γιάννης Αλεξούλης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη.
Ο Γιάννης Αλεξούλης, ο οποίος συνέδραμε, τη δημοτική αρχή σε θέματα αθλητισμού, κατεβαίνει ως υποψήφιος διεκδικώντας έτσι την αναγνώριση και τη στήριξη των Λαρισαίων.
Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, όπου οριστικοποιήθηκε και τυπικά, η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ο Γιάννης Αλεξούλης έκανε την εξής δήλωση:
«Η Λάρισα αποτελεί μια πόλη που τα τελευταία χρόνια η παρουσία και η δυναμική της όπως και η ομορφιά της γίνονται αισθητές τόσο στην Ελλάδα όσο και έξω από αυτή. Μια πόλη που ενώ ήταν πέρασμα για τους τουρίστες σε Βορρά και Νότο τώρα αποτελεί προορισμό. Αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που δούλεψαν και έχουν όνειρα και μεράκι γι’ αυτήν.
Δεν είναι καλό που η πολιτική διαιρεί, αδικεί κοινωνία και ανθρώπους, αφού η κατάχρηση της εξουσίας και η διαφθορά διώχνουν το ενδιαφέρον από αυτήν. Αντίθετα στα σωστά χέρια γίνεται δημιουργική και ωφέλιμη για τον πολίτη.
Η υγεία, η παιδεία και ο αθλητισμός είναι κοινά αγαθά για όλους τους πολίτες και έτσι πρέπει να τα διαχειρίζεται η πολιτεία και ο Δήμος. Ο αθλητισμός ενισχύοντας την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη μιας πόλης με ιστορία όπως η Λάρισα.
Μέσα από την εμπειρία που αποκόμισα ως Σύμβουλος του Δημάρχου διαπίστωσα τις δυνατότητας που δίνονται στον εκάστοτε Δήμο για δημιουργία συνθηκών ποιότητας ζωής, καθώς η υγεία, η ευεξία, η ευτυχία αποτελούν έννοιες που καθορίζουν την ζωή μας και δεν συνταγογραφούνται. Στην βάση αυτή και ο Δήμαρχος, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλη πήρε Σύμβουλο Αθλητισμού, γεγονός που  δείχνει την σημαντικότητικοτητα που έχει για την πόλη του ο Αθλητισμός στηρίζοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει.
Στον τομέα αυτό οι ενέργειες που έγιναν είναι:
-Αναβάθμιση των παιδικών χαρών, που αποτελούν το πρώτο στάδιο ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων
-Βελτίωση των γηπέδων της πόλης με ηλεκτροφωτισμό και υδροδότηση
-Χορήγηση απινιδωτών
-Αναμόρφωση αποδυτηρίων
-Αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των αθλητικών χώρων
-Δημιουργία γηπέδων 5×5
-Δημιουργία πολλών μικρών πυρήνων άθλησης σε πολλά σημεία της πόλης που παρέχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες
Όλες αυτές τις ενέργειες καθώς και αυτές που υπάρχουν προς υλοποίηση πιστεύω πως ο κόσμος θα τις αγκαλιάσει και θα τις στηρίξει.
Προσωπικά νομίζω πως η μεγαλύτερη νίκη στην καθημερινότητα μου είναι η καλημέρα των συμπολιτών μου και η πεποίθηση μου ότι δεν έχω βλάψει κανέναν. Αυτό είναι ίσως και η μεγαλύτερη περιουσία που απέκτησα τόσο χρόνια από την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό.
Για όλα αυτά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη, για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια για την συνέχιση της αναβάθμισης όλων των τομέων της πόλης μας.
Η Λάρισα μια πόλη που αλλάζει σε όλους τους τομείς μπορεί με πρωτοβουλίες να αλλάξει το μέλλον της.»
Πηγή:postlarissa.gr