Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
  • Η ΜΟΜΟ την γλύτωσε, εμείς… όχι!

    Η ΜΟΜΟ την γλύτωσε, εμείς… όχι!

  • Τι είναι η έμφυλη βία; Πως θα την εξαλείψουμε;

    Τι είναι η έμφυλη βία; Πως θα την εξαλείψουμε;

  • Πως θα ζεσταθούμε το χειμώνα; Ποια είναι η πιο φτηνή θέρμανση;

    Πως θα ζεσταθούμε το χειμώνα; Ποια είναι η πιο φτηνή θέρμανση;

  •  ΜΕΤΡΑ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

    ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Οδοιπορικό στα ιστορικά Αμπελάκια.

    Οδοιπορικό στα ιστορικά Αμπελάκια.

  • H Λάρισα παράγει πολιτισμό, αλλά…

    H Λάρισα παράγει πολιτισμό, αλλά…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

ΑΕΛ- ΞΑΝΘΗ 1-0: Στιγμές από την μεγάλη πρόκριση (30 Φωτογραφίες)

ΑΕΛ-ΞΑΝΘΗ

Κείμενο: Φώτης Βακιρτζηδέλης Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος
-Το εργάσιμο της ημέρας αλλά και η τηλεοπτική μετάδοση (η οποία έγινε χωρίς φωνή λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων) δεν επέτρεψαν σε όλους όσους ήθελαν να πάνε στο γήπεδο για την αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Ξάνθη για το κύπελλο Ελλάδας. Έτσι μόνο 7.000 περίπου φίλαθλοι είδαν και έζησαν την καταπληκτική εμφάνιση των παιδιών του Ντόστανιτς που έφερε την νίκη με 1-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

- Ο κύριος όγκος των φιλάθλων μπήκε στο γήπεδο 10’ πριν τον αγώνα λόγω του ότι η αγορά έκλεινε στις 2 το μεσημέρι. Μέχρι εκείνη την στιγμή οι κερκίδες είχαν ελάχιστο κόσμο και η ανησυχία για αυτό ήταν έντονη.
-Ο Πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας πριν τον αγώνα ήταν αισιόδοξος και ευδιάθετος. Από το Σάββατο όμως, μετά τον αγώνα με την Παναχαϊκή, όταν του είπα «Δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη πρόεδρε» μου απάντησε «Θα τους πατήσουμε, μην φοβάσαι. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και δύσκολα χάνει». Τελικά η πίστη του δικαιώθηκε από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
-Δυο μεγάλες γυναικείες ομάδες σε διαφορετικά σημεία του γηπέδου ομόρφυναν με την παρουσία τους το AEL FC ARENA. Οι Βυσσινί Αμαζόνες (ο μοναδικός γυναικείος Σύνδεσμος φιλάθλων στην Ελλάδα) στην ανατολική κερκίδα και η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ ακριβώς απέναντι που μαζί με τα μικρά παιδιά των ακαδημιών έδιναν ένα ξεχωριστό χρώμα στο γήπεδο.
-Η Γενική Αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ Αθανασία Τσακνάκη αλλά και οι παίκτριες έδειχναν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από την απόφαση του Αλέξη Κούγια να τους παραχωρήσει το λεωφορείο της ομάδας το ερχόμενο Σάββατο που θα ταξιδέψουν στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα για το Κύπελλο γυναικών (είδατε οι συμπτώσεις;). Το λεωφορείο της ΑΕΛ τους το είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Κούγιας για τα εκτός έδρας παιχνίδια τους και εφόσον δεν το χρειάζεται η ΠΑΕ.
-Την τιμητική του είχε το κομμάτι του μπαρ του γηπέδου με τα σουβλάκια και τα λουκάνικα μια και οι περισσότεροι φίλαθλοι ήρθαν στο γήπεδο κατ’ ευθείαν από τις δουλειές τους.
-Το αρχικό μούδιασμα που είχαν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ βλέποντας στην ομάδα πολλούς παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στο πρωτάθλημα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα μετατράπηκε σε ενθουσιασμό. Η απόδοση όλης της ομάδας ήταν τέτοια που τους έκανε να πιστέψουν στην νίκη από πολύ νωρίς.
-Με πρωτοστάτες τους οργανωμένους (όπως πάντα άλλωστε) οι οποίοι παρέσυραν και το υπόλοιπο γήπεδο οι φίλαθλοι της ΑΕΛ για άλλη μια φορά αποτέλεσαν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Τα συνθήματα και τα τραγούδια δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό και την στιγμή της επιτυχίας του γκολ από τον Μίλαν Μπόγιοβιτς το σύνθημα «Κύπελλο-κύπελλο, ξανά στον Πηνειό» πρέπει να ακούστηκε σε όλη την Λάρισα.           
-Έντονες αποδοκιμασίες από όλο το γήπεδο άκουγε ο Μανώλης Μπέρτος κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα. Ο αμυντικός της Ξάνθης με το σκληρό έως και επικίνδυνο παιχνίδι του δικαιολογημένα έγινε το κόκκινο πανί για τους Λαρισαίους φιλάθλους.
-Στο ημίχρονο του αγώνα πηγαδάκι έστησαν οι Παναγιώτης Τσουμάνης, Θανάσης Μιχαλούλης, Ναπολέων Παλάντζας και Αχιλλέας Παυλόπουλος σχολιάζοντας την καταπληκτική απόδοση της ομάδας ενώ λίγο πιο πέρα ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Κιούσης τα έλεγε με τον Δημήτρη Σαμαρά.
-Ευχές για την προχθεσινή γιορτή του δεχόταν από τους φίλους του ο (έτερος) Αντιπρόεδρος Ανδρέας Λιόντος ενώ με το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά δήλωνε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα και την πρόκριση.
AELKSANTHI1- Μετά τον αγώνα και το καθιερωμένο πια “πάρτι” που έστησαν οι παίκτες μαζί με τους οργανωμένους, πήγαν και χαιρέτησαν και τους υπόλοιπους φιλάθλους στις άλλες κερκίδες χειροκροτώντας τους και ευχαριστώντας τους για την βοήθεια και την στήριξη που τους έδιναν σε όλο τον αγώνα.
-Μια ξεχωριστή στιγμή που με εντυπωσίασε ήταν όταν οι παίκτες έμπαιναν από την φυσούνα προς τα αποδυτήρια, ήταν το πάθος με το οποίο πανηγύριζαν αλλά πιο πολύ το γεγονός ότι παιδιά που έχουν λίγους μήνες στην ομάδα άλλος τραγουδούσε τον ύμνο της ΑΕΛ άλλος φώναζε το σύνθημα «Κύπελλο-κύπελλο, ξανά στον Πηνειό». Στοιχείο που δείχνει το μεγαλείο αυτής της ομάδας και εξηγεί το γεγονός πως (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) όποιος παίκτης φοράει το άλογο στο στήθος για την υπόλοιπη ζωή του το έχει εκεί. Είναι πολλά αυτά τα παραδείγματα…
-Ιδιαίτερα ενθουσιώδης και ευδιάθετος ήταν ο Αλέξης Κούγιας μετά τον αγώνα στα αποδυτήρια αλλά αφού χαιρέτησε με αγκαλιές και φιλιά τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Κιούση και τον Υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Γιάννη Καλογιάννη έφυγε νωρίς γιατί είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα.
-Η νίκη και η πρόκριση δημιούργησαν ένα χαλαρό και ευχάριστο κλίμα στην αίθουσα τύπου όπου κάποιοι δημοσιογράφοι πειράζοντας τον (εθελοντή) διερμηνέα του Ντόστανιτς, Χρήστο Τσιάτα του ζήτησαν να κάνει καλή μετάφραση ενώ στις δηλώσεις του Τάσου Κρητικού του ζητήθηκε να κάνει μετάφραση στα Σέρβικα. Βλέπετε το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που δημιούργησε ένα κλίμα ευφορίας σε όλους.

AELXORHGOSSTHLHSΑς δούμε όμως και σε εικόνες τι αποτύπωσε ο φακός του Κώστα Τσομάκου.

 

People

  • 1