Πρασοσέλινο με αυγολέμονο

ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

Μετά την κρεατοφαγία της Αποκριάς, ένα πιάτο λαχανικών την περίοδο της Σαρακοστής είναι ό,τι πρέπει. Ξεκινάμε λοιπόν με πρασοσέλινο, σκέτο χωρίς κρέας, ένα φαγάκι νόστιμο, με υπέροχο ζουμάκι, ξυνούτσικο αυγολέμονο για να βουτάς το ψωμάκι και μπόλικη φέτα. Ένα φαγητό γρήγορο, πανεύκολο, οικονομικό και γεμάτο βιταμίνες!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο (25-30’)
Κόστος: 4
Μερίδες: 5

ΥΛΙΚΑ
• 6 πράσα
• 2 φλ. ψιλοκομμένο σέλινο, αν θέλετε βάλτε και την ρίζα σε κομμάτια
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 2 κ. σούπας μαγειρικό βούτυρο τύπου Φυτίνη
• Αλάτι και πιπέρι
• 1 αυγό και 1-2 λεμόνια, ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε, για το αυγολέμονο
Προαιρετικά…
…σε περίπτωση που έχετε παιδάκια μικρά που γκρινιάζουν με τα πράσα, προσθέστε 2 πατάτες και 2 καρότα σε κομμάτια ή 1 φλ. baby καρότα για ποικιλία.
*Όλα τα προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε στο φυλλάδιο πατώντας εδώ ή στα καταστήματα ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ MARKET ΛΑΡΙΣΑPRASOSELINO1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα. Τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 3 εκατοστών. Αν βάλουμε πατάτες και καρότα καθαρίζουμε και κόβουμε κι αυτά σε κομμάτια. Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο, το λάδι και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και τα αχνίζουμε μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με ζεστό νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Η γλύκα που έχει αυτό το ζουμάκι είναι απερίγραπτη!
Μόλις είναι έτοιμο, κάνουμε αυγολέμονο και το περιχύνουμε.
Κάνουμε κυκλικές κινήσεις με την κατσαρόλα για να πάει το αυγολέμονο παντού. Αυτό ήταν όλο κι όλο, εύκολα και γρήγορα!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Προτεινόμενα υλικά:PRASOSELINO

 Η ΣΤΗΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ MARKET ΛΑΡΙΣΑ