PARAFIESTAS
Στις αρχές του 2008 τέσσερις νέοι μουσικοί πήραν μια απόφαση, να δημιουργήσουν μια μπάντα!
Ο λόγος για τους “Parafiestas” μια alternative/rock μπάντα που αποτελείται από τους Κώστα Κουτσομάρκο (κιθάρα, φωνή), Βασίλη Κουτσομάρκο (Μπάσο, φωνή), Κώστα Δημουλιό (Κιθάρα) και Νώντα Καχριμανίδη (τύμπανα).
Πρώτη τους εμφάνιση, το Μάρτιο του 2008 στο διαγωνισμό μαθητικών συγκροτημάτων, όπου διακρίθηκαν και τους χορηγήθηκε δωρεάν ηχογράφηση. Μετά την πρώτη τους εμφάνιση ακολούθησαν εμφανίσεις στη Γιορτή Πηνειού 2008, στο φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου , στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου, στο SchoolFest του 1ου Λυκείου Λάρισας, στην επανένωση των Sleazy Stings στο Stage και στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Ακόμα έχουν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη στη σκηνή Αργώ μαζί με τους Gallows Tree και Hidden In The Basement και στο Sin City Club στη Αθήνα με τους Gallows Tree και τους Wheelrunner. Έχουν ηχογραφήσει δύο κομμάτια το πρώτο τους λέγεται Stop It και το δεύτερο The Real Side Of Life.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Δημολιός είναι φοιτητής Ηλεκτρολογίας στο ΤΕΙ Λάρισας, ο Κώστας Κουτσομάρκος φοιτητής Γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Νώντας Καχριμανίδης φοιτητής Τοπογράφος στο Πολυτεχνείο Αθηνών και ο Βασίλης Κουτσομάρκος μαθητής Λυκείου. Αυτά τα παιδιά μας αποδεικνύουν ότι η μουσική με τις σπουδές μπορεί να συμβαδίσει, το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και αγάπη στην μουσική και σας διαβεβαιώνω πως αυτοί οι τέσσερις τα έχουν και τα δύο!
Σε συνάντηση που είχα με τους Parafiestas συζητήσαμε μερικά πράγματα.
Αλήθεια τι σημαίνει το όνομα Parafiestas;
Είναι ισπανική λέξη που σημαίνει «για τα πανηγύρια», μας το πρότεινε μια φίλη μας που ξέρει ισπανικά όταν ψάχναμε για όνομα. Μας άρεσε, γελάσαμε και το κρατήσαμε!
Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Στόχος μας είναι όταν θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε ένα demo 4-5 κομματιών. Άλλωστε δεν βλέπουμε τη μουσική επαγγελματικά απλά μας αρέσει και το διασκεδάζουμε. Θέλουμε βέβαια να φτάσουμε σε ένα σημείο να βγάζουμε τα έξοδα μας αλλά δεν είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Αρχικά τα μαθήματα και οι σχολές και μετά η μπάντα. Αν προκύψει κάτι άλλο θα το σκεφτούμε σίγουρα αλλά δεν θα το επιδιώξουμε.
Παρουσιάζει ο Δημήτρης Τσολάκης














