Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Στις γειτονιές της Λάρισας η “Ορμή Ανανέωσης”

Καθημερινά τα μέλη της παράταξης “Ορμή Ανανέωσης” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Γαμβρούλα οργώνουν τις γειτονιές της Λάρισας, όχι για να σφίξουν χέρια αλλά για να συνομιλήσουν με τους κατοίκους, να ενημερωθούν για τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις.

Δεν είναι τυχαία η ικανοποίηση των Λαρισαίων που έρχονται σε επαφή μαζί τους γιατί μια ομάδα νέων ανθρώπων ασχολείται – επιτέλους – σοβαρά με τα θέματα που τους απασχολούν. Και μέσα στον πυρετό της προεκλογικής εκστρατείας τους βρίσκουν την ευκαιρία να διοργανώνουν   happening για να γνωριστούν με τους φίλους της παράταξης και να διασκεδάσουν δείχνοντας την αυθεντικότητα, την δυναμική και την ενέργεια των νέων ανθρώπων.

 ΠΑΡΤΥ
Ανάμεσα στις πολύωρες και κοπιαστικές περιοδείες στις γειτονιές της Λάρισας η δημοτική κίνηση Ορμή Ανανέωσης διοργάνωσε ακόμη ένα πάρτι σε γνωστό Bar της πόλης το βράδυ της Παρασκευής.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας και οι υποψήφιοι του συνδυασμού, συνάντησαν φίλους και γνωστούς και πέρασαν μια όμορφη βραδιά συζητώντας για την πορεία της παράταξης προς της εκλογές.


 9/5 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
 Την συνοικία της Νέας Σμύρνης επισκέφτηκαν  την Πέμπτη το πρωί ο στελέχη της  Ορμής Ανανέωσης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας.  Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την λαϊκή όπου συνομίλησε με τοπικούς παραγωγούς, βρέθηκε σε γειτονιές της συνοικίας συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής, περπάτησε όλη τη Σωκράτους όπου επισκέφτηκε όλα τα καταστήματα της περιοχής για να ανταλλάξει απόψεις με τους καταστηματάρχες και τέλος επισκέφτηκε τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, για να τους ενημερώσει σχετικά με τις δραστηριότητες του συνδυασμού.
Ο Νίκος Γαμβρούλας μετά το τέλος της περιοδείας τόνισε:
Μας έκανε εντύπωση η κατάσταση στην Νέα Σμύρνη. Φαίνεται μια συνοικία παρατημένη και σε κατάθλιψη. Η απουσία των υπηρεσιών καθαριότητας είναι εμφανής, ο φωτισμός στις περισσότερες περιοχές ιδιαίτερα χαμηλός σύμφωνα με τους κατοίκους, δημόσια οικόπεδα με χόρτα πάνω από μισό μέτρο, αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα να σαπίζουν σε δρόμους και το σύνολο των κατοίκων να διαμαρτύρονται για την απουσία του Δήμου από την περιοχή.
Είναι άμεση ανάγκη να μπει η περιοχή της Νέας Σμύρνης στον χάρτη της πόλης, και αυτό να ξεκινήσει από την δημιουργία πεζογέφυρας στην είσοδο της συνοικίας! Ο Δήμος επιτέλους θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα την πολύπαθη αυτή συνοικία και να βελτιώσει τις υποδομές, την αισθητική και την εικόνα της. Επιτέλους ας καταλάβει η Δημοτική αρχή ότι Λάρισα ΔΕΝ είναι μόνο το κέντρο της!

9/5 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Λίγο αργότερα τα μέλη της  «Ορμή Ανανέωσης» επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.
Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση του μουσείου και να ενημερωθεί αναλυτικά για την διαδρομή των εκθεμάτων και την πορεία των ανασκαφών, που οδήγησαν στην δημιουργία της συγκεκριμένης έκθεσης.
Ο Νίκος Γαμβρούλας μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που η πόλη μας διαθέτει ένα Μουσείο τέτοιας ιστορικής σημασίας, όπως το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Η ιστορικότητα και το είδος των εκθεμάτων καταδεικνύουν το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιζε από αρχαιοτάτων χρόνων η περιοχή όπου ζούμε σήμερα. Η πόλη μας έχει πολλά να δείξει για την ιστορία της. Από χιλιάδες χρόνια προ Χριστού άνθρωποι έζησαν σε αυτά τα μέρη και πορεύτηκαν μέσα στους αιώνες, αφήνοντας πίσω τους σημαντική παρακαταθήκη.
Η πόλη μας διαθέτει πληθώρα ιστορικών μνημείων, αντικειμένων και προσωπικοτήτων (είναι περιττό να τα αναφέρουμε), που είναι να απορεί κανείς για την πολύ χαμηλή τους αναγνωρισιμότητα. Η Λάρισα θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ ψηλά στις επιλογές τουριστών και εκδρομέων, εάν υπήρχε ένα ισχυρό τουριστικό προϊόν, που θα περιελάμβανε όλα αυτά τα αξιοθαύμαστα ιστορικά στοιχεία.
Το τουριστικό προϊόν της πόλης μας, που εμείς οραματιζόμαστε και παρουσιάσαμε, περιλαμβάνει στον πιο έντονο βαθμό, όλα τα μεγάλα ιστορικά μνημεία, μουσεία και στοιχεία της πόλης μας, που θα βάλουν την Λάρισα ψηλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσουν σηματικά την ιστορική γνώση των παιδιών για την περιοχή μας.»
Από την μεριά της, η Διευθύντρια του Μουσείου κα. Σδρόλια, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, νέοι άνθρωποι να ανησυχούν αυθεντικά για την πολιτιστική κληρονομία της πόλης και να αναζητούν τρόπους προβολής και ανάδειξής της, επισημαίνοντας πως οι προτάσεις του συνδυασμού είναι προς την σωστή κατεύθυνση.0diaxroniko

 

10/5 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Την Παρασκευή κλιμάκιο  της  Ορμής Ανανέωσης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας  ξεκίνησε την περιοδεία του από την συνοικία του Αλκαζάρ, όπου με την συνοδεία του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου κ. Μεταξιώτη, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο σε μέρη όπου χρίζουν άμεσης επέμβασης, όπως ο χώρος του Ναού της Αγίας Αικατερίνης, η οδός Υγείας, η οδός Πάρνηθας όπου απαιτείται χώρος πεζοδρομίου και σκάλες για την πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο, το δημοτικό οικόπεδο απέναντι από το Δημοτικό σχολείο όπου απαιτείται ανάπλαση καθώς παρουσιάζει άθλια εικόνα, η οδός Γράμμου και Δαμασίου όπου δεν υπάρχουν φρεάτια στους δρόμους, η οδός Μοράβα όπου απαιτείται ασφαλτόστρωση, φωταγώγηση και μονοδρόμηση αλλά η περιοχή του Πηνειού ποταμού. Συζητήθηκε το αίτημα των κατοίκων για την λειτουργία λαϊκής αγοράς και παρουσίαστηκαν οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού.
Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το μνημείο του Ιπποκράτη και τόνισε την άμεση ανάγκη ανάδειξης και προβολής αυτής της μεγάλης ιστορικής προσωπικότητας. «Με αφορμή την ζωή του Ιπποκράτη στην πόλη μας, η Λάρισα μπορεί να γίνει το κέντρο της Ιατρικής επιστήμης, με συνέδρια που μπορούμε να διοργανώνουμε συχνά στην πόλη, αλλά και την δημιουργία ενός μεγάλου Ογκολογικού Κέντρου, που παράλληλα με τα αναπτυγμένα ιατρικά κέντρα που ήδη λειτουργούν, θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα θα προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες» τόνισε ο Νίκος Γαμβρούλας.
Επόμενος σταθμός η ανύπαρκτη πλατεία επί της οδού Ηρακλειανού. «Να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία πλατείας στον συγκεκριμένο χώρο» απαίτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γαμβρούλας.
Την Νέα Πολιτεία και τα καταστήματα της περιοχής επισκέφτηκε στην συνέχεια το νεανικό κλιμάκιο για να βρεθεί αμέσως μετά στην Πινακοθήκη όπου ξεναγήθηκε στις εκθέσεις που φιλοξενούνται εντός. «Ένα στολίδι πολιτισμού, που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας! Πόσο κρίμα είναι όμως η μέτρια εικόνα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στον χώρο της Πινακοθήκης, από την έλλειψη καθαριότητας στον περιβάλλοντα χώρο;» παρατήρησε ο Νίκος Γαμβρούλας.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της Ορμής Ανανέωσης επισκέφτηκε τις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ, για να προτείνει αμέσως μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για την αξιοποίηση αυτού του χώρου. «Από την πρώτη μέρα έχουμε τονίσει την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για να δούμε τι θα γίνει με όλα αυτά τα ανενεργά κτήρια που βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης. Τρόποι αξιοποίησης δεκάδες. Ας καθίσουμε λοιπόν όλοι μαζί στο τραπέζι του διαλόγου και ας βρούμε λύση!» επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γαμβρούλας.


10/5 ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
Τον σύλλογο τριτέκων Λάρισας, επισκέφτηκαν μέλη της δημοτικής κίνησης «Ορμή Ανανέωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Λαρισαίων Νίκο Γαμβρούλα.
Η επίσκεψη είχε ως στόχο την συζήτηση γύρω από τα θέματα που απασχολούν τους τρίτεκνους αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα.
Η Ορμή Ανανέωσης αφού άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους των τριτέκνων, παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητές της, από αποσκοπούν στην ενίσχυση των οικογενειών με πολλά τέκνα αλλά και στην ουσιαστική στήριξη όσων νέων ζευγαριών επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και διστάζουν.
Ο Νίκος Γαμβρούλας μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο συνδυασμός μας, από τις πρώτες μέρες συγκρότησής του, έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα του το ζήτημα της στήριξης των νέων ζευγαριών και των οικογενειών με πολλά τέκνα. Παρουσιάσαμε λοιπόν το πρόγραμμά μας για τη «Λάρισα, πολύ φιλική στα παιδιά και τους γονείς», που περιγράφει το πως ο Δήμος μας, μπορεί να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες, που θα στηρίξουν ουσιαστικά τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους γονείς, αλλά και όσα νέα ζευγάρια διστάζουν να κάνουν παιδιά.
Είναι χρέος μας απέναντι στην πατρίδα και την πόλη μας, να εργαστούμε όλοι μαζί τα επόμενα χρόνια προς αυτήν την κατεύθυνση. Το Δημογραφικό πρόβλημα είναι μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας και εμείς ως νέοι άνθρωποι αναζητούμε συνεχώς λύσεις για τον περιορισμό του».
Από την μεριά τους οι εκπρόσωποι των τριτέκνων, τόνισαν πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό τόσοι νέοι άνθρωποι, να ανησυχούν αυθεντικά για το μέλλον της πόλης τους και να αναζητούν λύσεις σε προβλήματα όπως αυτά των τριτέκνων και του Δημογραφικού. Ευχαρίστησαν τα μέλη της Ορμής Ανανέωσης για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις τους και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην αξιόλογη προσπάθεια τους.0triteknoi

 

11/5 ΝΕΑΠΟΛΗ
Στην συνοικία της Νεάπολης βρέθηκαν το Σάββατο  το πρωί, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας και στελέχη της Ορμής Ανανέωσης.
Το κλιμάκιο ξεκίνησε την περιοδεία του από την λαϊκή αγορά όπου συνομίλησε με τοπικούς παραγωγούς και συνέχισε τις επαφές του με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, συζητώντας μαζί τους για θέματα που απασχολούν την συνοικία της Νεάπολης αλλά και τον Δήμο γενικότερα.
"Περπατάμε καθημερινά όλη την πόλη, με σκοπό να ακούσουμε τους κατοίκους όλων των περιοχών και να τους παρουσιάσουμε αμέσως μετά τις προτάσεις μας και το όραμα του συνδυασμού. Οι συνοικίες και οι γειτονιές βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα για την Ορμή Ανανέωσης και θέλουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη τους", τόνισε ο Νίκος Γαμβρούλας στο τέλος της περιοδείας.

 12/5 ΤΕΡΨΙΘΕΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ ΚΟΙΛΑΔΑ
Τα χωριά Τερψιθέα, Ελευθεραί και Κοιλάδα επισκέφτηκαν την Κυριακή το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας και στελέχη της Ορμής Ανανέωσης.
Το κλιμάκιο περπάτησε σχεδόν όλες τις γειτονιές και συνομίλησε με κατοίκους, ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής και να παρουσιάσει αμέσως μετά τις προτάσεις και τις προτεραιότητες του συνδυασμού.
Ο Νίκος Γαμβρούλας μεταξύ άλλων τόνισε: "Τα χωριά μας είναι τόπος πρωτογενούς παραγωγής και κατοικούνται από ανθρώπους που προσθέτουν σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Δεκάδες νέοι άνθρωποι καθημερινά εργάζονται σκληρά σε αυτά τα μέρη και με αυταπάρνηση επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους και να προσπαθήσουν. Κάθε Δημοτική Αρχή, είναι υποχρεωμένη να δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτές τις περιοχές και να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Εμείς στην Ορμή Ανανέωσης πιστεύουμε πως τα χωριά του Δήμου μας πρέπει όχι μόνο να παραμείνουν ζωντανά με τις σημερινές χαμηλές προσδοκίες, αλλά να μπορέσουν να προσελκύσουν και πάλι νέες οικογένειες, δίνοντάς τους κίνητρα για να μείνουν σε αυτά. Ένας ισχυρός Δήμος όπως εμείς τον οραματιζόμαστε, είναι ικανός να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε τα χωριά μας να μπορέσουν να κρατήσουν τα παιδιά τους, να εργαστούν σε αυτά, να δημιουργήσουν οικογένειες και να ευημερήσουν."