Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Παιδική θεατρική παράσταση προσφοράς και αγάπης

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστές τους  μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου “Ντι Ντιτ”,  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου το απόγευμα της Παρασκευής.


Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ και ο Βρεφικός- Παιδικός σταθμός, Νηπιαγωγείο, Παιδότοπος και ΚΔΑΠ “Ντι τιτ” και στόχος της  ήταν η στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δ.Λ. Στο χώρο υπήρχε καλάθι του Κοινωνικού Παντοπωλείου  για τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
Βασισμένη στο παιδικό παραμύθι “Νίνα η Λεμονίτα”, της Άννας Κορτέση,  ήταν όλη παράσταση (διάλογοι και μουσική). Τη θεατρική διασκευή έκανε η νηπιαγωγός Μαρία Πατσιατζή και υλοποίησαν οι μικροί μαθητές του “Nτι Τιτ” με ξεχωριστό τρόπο και χάρη γι’ αυτό και εισέπραξαν το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου. Μετά την παράσταση ακολούθησε παιδικό πάρτι με τον DJ DANNY,  ενώ προσφέρθηκαν  δωρεάν γλυκά, χυμούς και μπαλόνια σε όλα τα παιδιά.
Μετά την παράσταση οι συντελεστές της βραδιάς είπαν:
Χρύσα Μπόμπολου (Διευθύντρια του Βρεφικού- Παιδικού σταθμού, Νηπιαγωγείου, Παιδότοπου και ΚΔΑΠ “Ντι τιτ”): «Μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Ανθρωπιά, κοινωνική προσφορά, παιδικά γέλια και φωνούλες και δημιουργική έκφραση μικρών μαθητών, όλα μαζεμένα σε ένα αρμονικό δέσιμο. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και συγχαίρω όλους τους συντελεστές της παράστασης  γιατί με έκαναν να νιώθω πως κάτι καλό και ξεχωριστό γίνεται στο σχολείο μας. Καλό καλοκαίρι σε όλους».
Μαρία Πατσιατζή (Νηπιαγωγός): «Νιώθω συγκινημένη βλέποντας μια ομάδα μικρών παιδιών, τα παιδιά μου, να στέλνει το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς σε μια ολόκληρη πόλη. Το παραμύθι Νίνα η λεμονίτα, στάθηκε η αφορμή να βγούμε όλοι από τον μικρόκοσμο μας και να κινητοποιηθούμε ώστε να βελτιώσουμε τον κόσμο που ζούμε. Είναι χρέος μας σαν γονείς ,εκπαιδευτικοί και άνθρωποι να " χτίσουμε" σωστούς ανθρώπους και συνειδητοποιημένους πολίτες.  Ελπίζω να καταφέρω να βάλω το δικό μου λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια».
Άννα Κορτέση (Συγγραφέας): «Πρέπει να ακούμε τα παιδιά! Αυτό είπα στους γονείς πριν την παράσταση. Γιατί τα παιδιά μας δίνουν μαθήματα ζωής, κάτι που το απέδειξαν και στην εκδήλωση. Παράξενα συναισθήματα με κατέκλυζαν την ώρα που έβλεπα ένα παραμύθι μου, που η δημιουργία του έχει σαν αφορμή τον πεντάχρονο γιό μου, να γίνεται κοινό κτήμα παιδιών και μεγάλων. Χαρά και υπερηφάνεια για τα παιδιά αυτά που μετέφεραν με τόσο όμορφο τρόπο την ιστορία αλλά κυρίως τα μηνύματα του παραμυθιού και συγχαρητήρια στην Νηπιαγωγό Μαρία Πατσιατζή για την εκπληκτική δουλειά της».
Μιχάλης Αναστασίου (Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Λ.): Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ όσο και τον Βρεφικό- Παιδικό σταθμό, Νηπιαγωγείο και ΚΔΑΠ “Ντι τιτ” για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία. Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, το σημαντικότερο είναι το παράδειγμα που δίνουν και σε άλλους φορείς ή συμπολίτες μας να προσφέρουν ότι δύναται ο καθένας για την ανακούφιση οικογενειών και κυρίως παιδιών που στερούνται τα βασικά είδη για την επιβίωση τους. Συγχαρητήρια σε όλους.
Φώτης Βακιρτζηδέλης (Πρόεδρος Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ): Δεν χρειάζονται λόγια, χρειάζονται έργα. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε όποιον, αυτή την δύσκολη για όλους μας περίοδο, θέλει να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την στήριξη μας και θα κάνουμε ότι επιτρέπουν οι δυνάμεις μας για τους την παρέχουμε. 

1theatro5

 

1theatro4

 

1theatro3

 

1theatro2