Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η Λάρισα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Όλοι οι απανταχού της Οικουμένης Λαρισαίοι σήμερα, έχουν στραμμένο το μυαλό τους στο ναό του πολιούχου και προστάτου της Λαρίσης, του Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού. Ημέρα χαρμόσυνος για την Θεσσαλική πρωτεύουσα, ημέρα που όλοι οι πιστοί προσέρχονται ευλαβικά στον Άγιο τους για να ανάψουν ένα κεράκι και να καταθέσουν τα αιτήματα τους, ελπίζοντας στη βοήθεια του Αγίου μας, ο οποίος δεν εγκατέλειψε ποτέ αυτό τον ευλογημένο λαό.
Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, όστις κήρυξε και τον θείο λόγο, τονίζοντας τα χαρίσματα του Αγίου Αχιλλίου και πώς εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να τα βιώσουμε μέσα στη ζωή μας. Συλλειτούργησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος.
Παρόντες όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Άρχοντες της Πόλεως και του Νομού, τίμησαν με την παρουσία τους την Εύηχο Σάλπιγγα της Εκκλησίας και συμπροσευχήθηκαν ενώπιον των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μαζί με πλήθη Λαρισαίων και μη πιστών.