MIKRO THEATRO (6ο)
Ένας νέος χώρος πολιτισμού στην Λάρισα είναι γεγονός. Ο λόγος για το “mikro Theatro”. Κάτι εναλλακτικό, κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτοποριακό, κάτι νέο!
Με αργά αλλά σταθερά βήματα το “Mirko Theatro” αρχίζει και γίνεται γνωστό και αποδεκτό στη πόλη μας, την Λάρισα. Συναντήθηκα με τον κύριο Δημήτρη Καράτζιο υπεύθυνο του mikrou theatrou και σας παραθέτω την ενδιαφέρουσα συζήτηση μας.
Πόσο καιρό σκεφτόσασταν την δημιουργία του “Mikrou Theatrou” πριν την υλοποίηση του;
Η ιδέα του Μικρού Θεάτρου ξεκίνησε αρχές του Μάρτη 2009 δειλά δειλά, το θέατρο το είχα και το έχω σαν χόμπι, σαν τρόπο διασκέδασης και όσα χρόνια ήμουν επαγγελματίας αθλητής. Από το Μάιο του 2008 που σταμάτησα να παίζω αποφάσισα να κάνω κάτι στην Λάρισα, κατέληξα στο να κάνω για δεύτερη φορά το χόμπι μου επάγγελμα.
Ποια είναι η γενική φιλοσοφία της σκηνής;
Είναι ότι λέει το όνομα του, είναι ένα μικρό Θέατρο που δεν βιάζεται να μεγαλώσει. Δηλαδή αποδεικνύουμε και θα συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, πολλές δραστηριότητες σε ένα μικρό χώρο όπως είναι το μικρό θέατρο με χωρητικότητα 130-140 άτομα.
Δηλαδή στοχεύετε στο διαφορετικό, στο πρωτοποριακό για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Λάρισας.
Στοχεύουμε στο πραγματικό, στο απλό και στο να μην βαριέται ο κόσμος. Ξέρω πολύ καλά τη φιλοσοφία του Λαρισαίου. Όσο προσπαθείς να κάνεις πράγματα με ποιότητα και συνέπεια θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα. O στόχος είναι αυτός αλλά είναι και πολύ νωρίς ακόμα να κρίνουμε, θα το δούμε στην πορεία πώς θα πάει.
Η χρήση του δεν είναι μόνο για θεατρικές παραστάσεις, σωστά;
Ο πυρήνας του είναι οι θεατρικές παραστάσεις και το παιδικό θέατρο σαν βασικές δραστηριότητες. Έχουμε όμως ακόμα δύο μεγάλες αίθουσες κάτω, χωρητικότητας 150 και 60 ατόμων οι οποίες είναι συνεδριακές, για σεμινάρια, συνέδρια, ομιλίες, ταινίες μικρού μήκους, εκθέσεις καλλιτεχνών, βιντεοπροβολές και βέβαια τα σεμινάρια υποκριτικής που ξεκινούν στα τέλη Νοέμβρη, όπως σενάριο, κινηματογράφος, ιστορία θεάτρου, ντοκιμαντέρ, αυτοσχεδιασμός με καθηγητές πανεπιστημίου.
Ποια είναι η μέχρι τώρα αποδοχή των Λαρισαίων και τι σχόλια ακούτε;
Η απήχηση του κόσμου είναι πάρα πολύ καλή δεδομένου ότι έχουμε ένα μήνα λειτουργίας, εβδομάδα-εβδομάδα πάει πάρα πολύ καλά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με τον Χατζηπαύλου, στο stand up comedy έγινε το αδιαχώρητο, περάσαμε καταπληκτικά και ορισμένοι μάλιστα έκαναν και παράπονα που δεν τον είχαμε παραπάνω μέρες και ακόμα με τον Sankara έγινε επίσης το αδιαχώρητο. Και συνεχίζουμε προσπαθώντας για ακόμη καλυτέρα πράγματα.
Ο χώρος διακοσμήθηκε σύγχρονα στοχεύοντας στην νεολαία; στο να ξανά αγαπήσουν οι νέοι το θέατρο;
Όχι το θέατρο δεν διακοσμήθηκε σύγχρονα, διακοσμήθηκε βάση σε αυτόν που ανήκει ο χώρος. Για μένα τα καλά στέκια παίρνουν την ταυτότητα των ιδιοκτητών τους. Δεν μπορεί να είναι κάτι απρόσωπο και ξένο. Όσον αφορά τον εξοπλισμό είναι απόλυτα άρτιος και δεν του λείπει τίποτα, μπορείς να κάνεις τα πάντα από εικόνα και ήχο στο Mikro Theatro.
Όμως στοχεύετε στους νέους, σε αυτό που προανέφερα, στο να ξανά αγαπήσουν οι νέοι το θέατρο, κάτι που το έχουν παραμελήσει;
Δεν νομίζω ότι το έχουν παραμελήσει, ίσως να φταίει ο τρόπος ζωής ειδικά της πόλης αυτής. Το θέατρο δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει, είναι κάτι το οποίο δεν έχει ανταγωνισμό και μακάρι να μπορούσαν να υπάρχουν και πέντε και δέκα θέατρα στην Λάρισα, ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές μορφές διασκέδασης, όπως λέω συνήθως. Να μπορείς να πιεις τον καφέ σου, να δεις το θέατρο σου να πας και για φαγητό ώστε να περνάς πάντα καλά μέσα στην εβδομάδα.
Mikro Theatro…δεν βιάζετε να μεγαλώσει, γράφετε στο λογότυπο σας, τα σχέδια σας για το μέλλον δηλαδή ποια είναι;
Νομίζω το σχέδιο πάντα μιας νέας επιχείρησης είναι να έχει διάρκεια. Το τι μπορεί να κάνει το ανέφερα, ο στόχος είναι βδομάδα με βδομάδα να μας μαθαίνει ο κόσμος και να φτάσει στο σημείο ώστε όταν κάνει τον κύκλο του με απόλυτη επιτυχία, το επόμενο που θα ανέβει να είναι εξίσου καλό όσο και το προηγούμενο. Να κρατήσουμε την ποιότητα σε ψιλά standards.
Κλείνοντας θέλω να σας ζητήσω μια χάρη, να μας αποκαλύψετε τις επόμενες παραστάσεις-εκδηλώσεις από τo “Mikro Theatro”.
Αυτό θα ήταν όντως χάρη, εάν ήξερα και είχα αποφασίσει και εγώ ο ίδιος (γελάει). Είναι πολλά που ετοιμάζουμε τώρα για τις γιορτές πάλι σε μορφή events σε διήμερα, τριήμερα ίσως και βδομάδα. Αυτά αποφασίζονται με συζήτηση με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου. Αυτό που μπορώ να σου αποκαλύψω μέχρι στιγμής είναι μια καταπληκτική παιδική παράσταση που θα ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου για τους μικρούς μας φίλους. Περισσότερα σε λίγες μέρες.
Ευχαριστώ πολύ,
Εγώ σε ευχαριστώ και Καλές γιορτές σε όλους με υγεία !
Παρουσίαση του Δημήτρη Τσολάκη / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.













